de meest up-to-date coronamaatregelen voor AW

Voor het laatst geupdate op 19 oktober 2020 nav maatregelen 16 oktober.

Natuurlijk hoopten we met zijn allen dat het niet nodig zou zijn, maar zoals jullie weten zijn de Corona maatregelen dinsdag verscherpt. Deze hebben ook invloed op AW.  Hierbij daarom wederom een update. Tot nader bericht gelden op AW de volgende maatregelen:

 • De douches en kleedkamers mogen NIET meer gebruikt worden.
 • De kantine (de bar maar ook de chillruimte waar de tafels en banken staan) is en blijft dicht. Dit is met rood lint gemarkeerd. Respecteer dit en betreed de ruimte niet.
 • De zaterdagtrainingen gaan op aangepaste wijze door tot 24 oktober, zoals gepland. Wees altijd extra alert op de onderlinge afstand van 1,5 meter. Alles wat in groepsverband plaats moet vinden ( zoals de voor- en nabespreking) vindt plaats in groepjes van maximaal 4 ‘bij elkaar’. Denk verder aan een omkleedhanddoek en extra warme kleding voor tijdens/na het surfen. De douches en kleedkamers kunnen ook in geval van koud en vies weer NIET gebruikt worden. Je zult je buiten of in je hok moeten omkleden.
 • Wintertraining op de woensdagen mag doorgaan Hierbij moet op 1,5 meter afstand getraind worden. Iedereen die wil mag meedoen maar… Tijdens de training wordt er getraind in groepjes van maximaal 4 ‘bij elkaar’. Tussen de groepen moet er ook weer afstand bewaard worden.  Denk ook hier aan warme kleding. Douches en kleedkamers zijn dicht.
 • Individueel surfen buiten de reguliere training en toegang tot je hok is natuurlijk toegestaan!

Voor aankomende activiteiten hebben de maatregelen ook consequenties:

 • Najaarsschoonmaak zaterdag 17 oktober (morgen!). Hulp met de noodzakelijke klusjes om het terrein winterklaar te maken is nodig. Er is daarom besloten de schoonmaakdag in aangepaste vorm door te laten gaan van ongeveer 11:00- 15:30u:
  • Taken zullen we zoveel mogelijk individueel moeten uitvoeren om sociaal contact zoveel mogelijk te beperken. Dat doen we eigenlijk altijd al zo op de schoonmaakdagen en dus weten we uit ervaring dat de benodigde afstand gewaarborgd kan worden. Toch vragen we jullie extra aandacht hiervoor.
  • Geen gezamenlijke lunch door AW. De kantine is dicht en gezien de achterliggende gedachte hiervan, zal er geen welverdiende gezamenlijke lunch door AW geserveerd kunnen worden.We hopen dat in het nieuwe seizoen, zodra de maatregelen dat toelaten, uiteraard met jullie goed te maken! Neem zelf iets lekkers mee!
 • Snertrace 24 oktober gaat niet door. De huidige maatregelen gelden in ieder geval tot 27 oktober Dat betekent helaas dat de snertrace zoals we die kennen niet door kan gaan. Er is wel een zaterdagtraining en de (informele) ‘interne’ die dag. De TC denkt nog na over een leuke,  alternatieve invulling. Jullie zullen hierover worden bericht tzt.

De basisregels nog even op een rij:
1) Hou altijd 1,5 meter afstand
2) Heb je ( milde) Corona achtige klachten, blijf dan thuis en laat je testen!
3) handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog

Tot slot wensen we iedereen bovenal een goede gezondheid!

Namen het gehele bestuur AW

Yoga update: De sportkantine waar we voor yoga doorgaans gebruik van maken is verplicht dicht. Daarnaast betreft dit geen geventileerde (sport) ruimte. Er is mede daarom besloten voorlopig binnen helemaal niet te sporten. De Yoga kan daarom helaas niet door gaan.

Surfen op het Nieuwe Meer