Windsurfcursus

Windsurflessen voor beginners: CWO-1

—-inschrijven kan onderaan deze pagina—-

De 5-wekencursus: De 5-wekencursus duurt 5 weken en je krijgt  één keer in de week les van 18.00-21.00 uur

De WEEKcursus: De weekcursus duurt 5 dagen en op de laatste dag doe je examen. De weekcursus wordt soms in de avonden gegeven. Dan is er op woensdagavond geen les ivm de reguliere trainingen voor de leden. De weekcursus wordt dan op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond gegeven. Die lessen duren iets langer. Wordt de weekcursus in de ochtend of in de middag aangeboden dan heb je wél op woensdag les.

Beide cursussen leiden op voor het CWO1 diploma.

De kosten zijn bij allebei de cursussen hetzelfde. De cursus kost 150.- euro, exclusief €0,80 voor de fee voor Ticketkantoor.

Ben je student of jonger dan 18 jaar? De tarieven zijn dan €120,- voor studenten en €108,- voor jongeren onder de 18 jaar.  De korting wordt meteen verrekend. Neem wel op bij de eerste les je collegekaart of ID mee.

Als je je diploma hebt behaald kan je lid worden bij AW.

Algemene informatie: De minimumleeftijd is 12 jaar.

Prijzen zijn inclusief materiaal en wetsuit. Elke cursus start vanaf 5 deelnemers en heeft een maximum van 7 of 10 deelnemers, afhankelijk van het aantal trainers ( 1 of 2). In verband met de te garanderen veiligheid hanteren we dit maximum altijd.

Als een cursus start, gaat elke les te allen tijde door. Bij slecht weer wordt er op het land of met video les gegeven.

Mocht je een les verhinderd zijn dan is er (heel) soms de mogelijkheid om deze op een andere dag in te halen maar dit is beslist geen garantie. Bespreek dit met je trainer.

CWO1: Voor de intensieve weekcursus en de 5-wekencursus geldt dat je na het behalen van je examen voldoet aan de eisen van het CWO1 diploma:

Eisen Praktijk

  1. Op- en aftuigen
  2. Veiligheid en omgeving
  3. Dragen van board en tuig
  4. Basishouding
 1. Vaarhouding
 2. Zeilsturing
 3. Zeilstanden
 4. Overstag gaan
 5. Gijpen
 6. Opkruisen
 7. Wegsurfen en aankomen

Eisen Theorie

 1. Knopen en steken
 2. Surftermen
 3. Onderdelen
 4. Veiligheid en omgeving
 5. Reglementen
 6. Materiaal
Je wil je inschrijven maar je denkt een les te moeten gaan missen? 
Meestal lukt het deelnemers die een van de vijf lessen missen, toch om het diploma te halen, maar soms ook niet. Het is dus echt aan te raden om alle lessen aanwezig te zijn.
We hebben zelden in andere cursussen plekken open. Een les inhalen bij een andere cursus lukt daarom meestal niet. Je kan bij je trainer navragen of er een mogelijkheid voor inhalen te regelen is.

In het AWinfoboekje 2020 vind je nog heel veel meer info over AW en de cursussen.

Toch nog vragen? Mail naar windsurfcursus.

Let op: hieronder staat EEN cursus, met 7 plekken, waar je op in kunt schrijven, nl 5 DONDERDAGAVONDEN vanaf 27 augustus t/m 24 september.

Surfen op het Nieuwe Meer