Windsurfcursus

Windsurflessen voor beginners: CWO-1

—-inschrijven voor cursussen in juli 2021 en augustus kan onderaan deze pagina—-

De weekcursus: De weekcursus duurt 1 weken en je krijgt  4 of 5 keer per week les. De ochtend en de middagcursus is elke werkdag, de avondcursus is níet op woensdagavond. De cursus leidt op voor het CWO1 diploma.

LET OP: door de COVID19-maatregelen zijn de kantine, de kleedruimte en douches beperkt beschikbaar. Hou er rekening mee dat je het koud kunt krijgen na het surfen. Neem dus warme, droge kleding mee. 

De cursus kost 150.- euro, exclusief €0,80 voor de fee voor Ticketkantoor. Ben je student of jonger dan 18 jaar? De tarieven zijn dan €120,- voor studenten en €108,- voor jongeren onder de 18 jaar.  De korting wordt meteen verrekend. Neem wel op bij de eerste les je collegekaart of ID mee.

Als je je diploma hebt behaald kan je lid worden bij AW.

Algemene informatie: De minimumleeftijd is 13 of 14 jaar, afhankelijk van de cursus.

Prijzen zijn inclusief materiaal en wetsuit. Elke cursus start vanaf 5 deelnemers en heeft een maximum van 7 of 10 deelnemers, afhankelijk van het aantal trainers ( 1 of 2). In verband met de te garanderen veiligheid hanteren we dit maximum altijd.

Als een cursus start, gaat elke les te allen tijde door. 

Mocht je een les verhinderd zijn dan is er (heel) soms de mogelijkheid om deze op een andere dag in te halen maar dit is beslist geen garantie. Bespreek dit met je trainer.

Dee eisen van het CWO1 diploma zijn:

Eisen Praktijk

  1. Op- en aftuigen
  2. Veiligheid en omgeving
  3. Dragen van board en tuig
  4. Basishouding
 1. Vaarhouding
 2. Zeilsturing
 3. Zeilstanden
 4. Overstag gaan
 5. Gijpen
 6. Opkruisen
 7. Wegsurfen en aankomen

Eisen Theorie

 1. Knopen en steken
 2. Surftermen
 3. Onderdelen
 4. Veiligheid en omgeving
 5. Reglementen
 6. Materiaal
 
Je wil je inschrijven maar je denkt een les te moeten gaan missen? 
Meestal lukt het deelnemers die een van de vijf lessen missen, toch om het diploma te halen, maar soms ook niet. Het is dus echt aan te raden om alle lessen aanwezig te zijn.
We hebben zelden in andere cursussen plekken open. Een les inhalen bij een andere cursus lukt daarom meestal niet. Je kan bij je trainer navragen of er een mogelijkheid voor inhalen te regelen is.

In het AWinfoboekje 2021 vind je nog heel veel meer info over AW en de cursussen.

Toch nog vragen? Mail naar windsurfcursus.

Surfen op het Nieuwe Meer