Windsurfcursus

Windsurflessen voor beginners: CWO-1

Beste geïnteresseerde,

vanwege de Corona-uitbraak zullen wij voorlopig geen nieuwe cursussen in de verkoop doen. Wel is er een planning gemaakt waarbij de eerste cursus start vanaf dinsdagavonden 2 juni en maandagavonden 8 juni ( elke cursus vijf weken achter elkaar ). De verkoop zal opengesteld worden als we zeker weten dat de cursus doorgang kan vinden.

Hopelijk tot snel!

———————-

Let opinschrijven voor de cursussen kan helemaal onderaan.  Werkt je browser niet optimaal en kan je geen tickets bestellen? Probeer dan deze link. Je komt dan rechtstreeks bij Eventbrite terecht.

De 5-wekencursus: De 5-wekencursus duurt 5 weken en je krijgt  één keer in de week les van 18.00-21.00 uur. Deze cursus leidt op voor het CWO1-diploma.  Als je dit diploma hebt behaald kan je lid worden bij AW. De cursus kost 150.- euro, exclusief €8,246 voor de fee voor Eventbrite. Ben je student of jonger dan gelden er kortingen. De tarieven van de CWO1-cursussen zijn €150,- voor volwassenen, €120,- voor studenten en €108,- voor jongeren onder de 18 jaar.

De WEEKcursus: De weekcursus duurt 5 dagen en op de laatste dag doe je examen. De weekcursus wordt soms in de avonden gegeven. Dan is er op woensdagavond geen les ivm de reguliere trainingen voor de leden. De weekcursus wordt dan op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond gegeven. Die lessen duren iets langer. Wordt de weekcursus in de ochtend of in de middag aangeboden dan heb je wél op woensdag les. De kosten zijn hetzelfde als in de 5-wekencursus.

Algemene informatie: De minimumleeftijd is 15 jaar uitgezonderd de jeugdcursussen die vanaf 10 jaar zijn. Prijzen zijn inclusief materiaal en wetsuit. Elke cursus start vanaf 5 deelnemers en heeft een maximum van 7 of 10 deelnemers, afhankelijk van het aantal trainers ( 1 of 2). In verband met de te garanderen veiligheid hanteren we dit maximum altijd.

Als een cursus start, gaat elke les te allen tijde door. Bij slecht weer wordt er op het land of met video les gegeven.

Mocht je een les verhinderd zijn dan is er (heel) soms de mogelijkheid om deze op een andere dag in te halen maar dit is beslist geen garantie. Bespreek dit met je trainer.

CWO1: Voor de intensieve weekcursus en de 5-wekencursus geldt dat je na het behalen van je examen voldoet aan de eisen van het CWO1 diploma:

Eisen Praktijk

  1. Op- en aftuigen
  2. Veiligheid en omgeving
  3. Dragen van board en tuig
  4. Basishouding
 1. Vaarhouding
 2. Zeilsturing
 3. Zeilstanden
 4. Overstag gaan
 5. Gijpen
 6. Opkruisen
 7. Wegsurfen en aankomen

Eisen Theorie

 1. Knopen en steken
 2. Surftermen
 3. Onderdelen
 4. Veiligheid en omgeving
 5. Reglementen
 6. Materiaal

Cursus vol?  Wij starten regelmatig nieuwe cursussen dus houd de site in de gaten!Vragen? Mail naar windsurfcursus Bestel en betaal hieronder je tickets! (scroll naar beneden om alle cursussen te zien).

Werkt je browser niet optimaal en kan je geen tickets bestellen? Probeer dan deze link. Je komt dan rechtstreeks bij Eventbrite terecht.