Trainingen

Trainingen zijn er voor alle leden!

Zaterdagen
10.30u verhuur en optuigen reguliere training
11.00u begin reguliere training
13.30u einde reguliere training
14.00u start Interne Competitie

Woensdag
18.00u verhuur en optuigen woensdagavondtraining
18.30u begin woensdagavondtraining
21.00u einde training
Tot op het water!

Een vereiste om mee te doen aan de windsurftrainingen van AW is dat je op minimaal CWO1 niveau kunt windsurfen. Wil je komen surfen met eerdere windsurfervaring maar zonder dat je je CWO1 diploma hebt? Mail dan eerst even naar de trainingscommissie op windsurfcursus@amsterdamwindsurfing.nl . In overleg kun je bij een trianing langskomen om samen te kijken of je het juiste niveau hebt!

Woensdagavond CWO 2 (vanaf 13 mei 2020)

De woensdagavond training is bedoeld voor mensen die een CWO 1 cursus hebben gevolgd en graag snel verder willen leren. De trainingen worden gegeven op CWO 2 niveau en tijdens de trainingen komen dus alle vaardigheden van het CWO 2 diploma aan bod. Tijdens deze lessen is het mogelijk om je CWO 2 diploma te halen. Als je interesse hebt in het halen van een CWO 2 diploma dan kan je bij de trainer een vorderingsstaat kopen. Op je vorderingsstaat staan alle dingen die je onder de knie moet hebben voor het behalen van je diploma. Per keer dat je iets hebt laten zien zal de trainer dat afstrepen. Uiteraard is ook weer een theorie-examen verplicht. Zijn alle vaardigheden op je vorderingsstaat afgestreept en je hebt je theorie examen met succes gemaakt krijg je het CWO 2 diploma. De training begint om zes uur, dit betekent dat je dan klaar moet staan om het water op te kunnen. Dus vanaf half zes optuigen.

De CWO-III training is bedoeld voor mensen die al langer varen en zin hebben om een sneller te leren surfen, beter gijpen, waterstarten of om een nieuwe freestyle move te leren. Op dit moment wordt deze training niet standaard verzorgd, maar als er animo is kan Sjors deze training geven. Laat t even weten via windsurfcursus@amsterdamwindsurfing.nl Tijdens deze training wordt een stukje theorie gegeven en daarna gaan we lekker het water op om te oefenen. Een training voor mensen die meer willen dan een beetje heen en weer varen, en snel beter willen worden.

Interne Competitie (zaterdag)

Tussen de trainingen in, wordt om 14.00u de Interne Competitie gevaren. Iedereen kan meedoen. Wie aan het einde van het seizoen de meeste punten heeft wint de hoofdprijs. Elke keer dat je mee doet krijg je punten, door heel vaak mee te doen maak je veel kans op de eind overwinning. Deze prijsuitreiking van de IC is op de nieuwjaarsborrel van het volgende jaar.

Woensdagavond

De woensdagavondtraining is voor iedereen die een CWO 1-niveau of hoger heeft toegankelijk. De trainer behandelt een stukje theorie en er wordt vervolgens lekker gevaren. Dit is dé mogelijkheid om lekker door de week uit te waaien en te genieten van een mooie zonsondergang aan de Nieuwe Meer. Omdat deze training altijd zeer populair is, kan het handig zijn om op tijd aanwezig te zijn als je een plank wilt huren. De verhuur begint om 18:00 uur en de training start om 18:30 uur stipt.

Plankhuur

Kopen te duur? Huur. Of als je nog niet helemaal weet wat je wil, huur! Er is genoeg voor iedereen en nog steeds voor zeer scherpe prijzen. Wil je een plank huren dan moet je op de verhuurtijden bij de trainer zijn. Je betaalt aan de bar en laat het bonnetje aan de trainer zien. Je mag dan de rest van de dag van de plank gebruik maken. Wil je buiten de verhuurtijden dan kan dat als er een trainer is, behalve als de trainer training aan het geven is. Als de training eenmaal begonnen is, kan de trainer geen planken meer verhuren.
Afgelopen jaren is gebleken dat het ten koste van de training gaat als de trainer nog planken moet gaan verhuren tijdens de training en dat is zonde voor de andere deelnemers die wel op tijd zijn. Vandaar dat we dit jaar vaste verhuurtijden aan zullen houden. Wanneer er nog een andere trainer is kan je het natuurlijk bij die trainer proberen.

Verhuurtijden zullen dus zijn:

  • woensdagavond voor 18:30 uur
  • zaterdagochtend van 11:00 tot 11:30 uur

Op zaterdag en zondag heb je bovendien veel kans dat er andere trainers aanwezig zijn dus dat je ook gewoon een board kan huren buiten de verhuurtijden.
Je kan natuurlijk altijd op de website of facebook van AW kijken of er een trainer is die jou een board kan verhuren. 

Verhuur (alleen voor leden) prijzen:

Surfset (per dagdeel)

  • Jeugd: € 6
  • Volwassenen: € 8
  • Tandem: 1 x tandem is dubbele verhuurprijs voor 3 uur.


Gevorderde board en zeil: verhuurprijs is gelijk aan normale prijs.

Wintertrainingen

Op woensdagen zijn er buiten het seizoen de zogenaamde wintertrainingen. Vanaf 10 oktober, is er elke week op woensdag wintertraining om de donkere maanden door te komen tot volgend jaar het seizoen weer start. Sherida zal de trainingen verzorgen en zorgt voor een afwisselend programma met onder anderen kickboksen, circuittraining, insanity en GRIT (nieuw, spannend!). De training is gericht op de conditie verhogen en spieren te versterken.

Tijd: van 18:45 (stipt) tot ongeveer 19:45. Meenemen: sportkleding en sportschoenen.

Surfen op het Nieuwe Meer