Windsurfcursus

Surflessen in 2017 voor beginners: CWO-1 en cursus op maat

Wil je een beginnerscursus volgen? Dat kan! Je hebt de keus uit verschillende soorten cursussen. We bieden zoals elk jaar de 5-wekencursus aan en de intensieve 1-weekcursus. Een cursus op maat kan ook.

Let opinschrijven voor de cursussen kan helemaal onderaan.

De 5-wekencursus: De 5-wekencursus duurt 5 weken en je krijgt  één keer in de week les van 18.00-21.00 uur. Deze cursus leidt op voor het CWO1-diploma.  Op dit moment staan geen 5-wekencursussen gepland.

De intensieve 1-weekcursus:  Er worden  intensieve week-cursussen aangeboden, waarvoor je je nu kunt inschrijven. Voor de week van 28 augustus  staan 3 cursussen open: 

 • Er is een cursus van 10-13 uur voor de jeugd van 10 tot 16 jaar.
 • Er is een cursus van 14-17 uur vanaf 12 jaar (incl volwassenen).
 • Er is een cursus van 18-21.30 uur vanaf 12 jaar (incl volwassenen) NB deze training heeft GEEN les op woensdagavond ivm de trainingsavond voor AW-leden.

Deze intensieve cursussen vinden alleen plaats in de schoolvakantie en leiden op voor het CWO1-diploma. De kosten van deze intensieve cursus zijn: Volwassenen: 125,- Studenten: 100,- en Jeugd: 90,-

Cursus op maat: Soms kunnen we een groepscursus op maat aanbieden. Alleen in overleg, afhankelijk van de beschikbaarheid van trainers en voor personen die zich als groep (vanaf 5 personen) aanmelden. Neem hiervoor contact op met windsurfcursus.

Algemene informatie: De minimumleeftijd is 12 jaar uitgezonderd de jeugdcursussen die vanaf 10 jaar zijn. Prijzen zijn inclusief materiaal en wetsuit. Elke cursus start vanaf 5 deelnemers en heeft een maximum van 7 deelnemers. In verband met de te garanderen veiligheid hanteren we dit maximum altijd.

Als een cursus start, gaat elke les te allen tijde door. Bij slecht weer wordt er op het land of met video les gegeven.

Mocht je een les verhinderd zijn dan is er (heel) soms de mogelijkheid om deze op een andere dag in te halen maar dit is beslist geen garantie. Bespreek dit met je trainer.

CWO1: Voor de intensieve weekcursus en de 5-wekencursus geldt dat je na het behalen van je examen voldoet aan de eisen van het CWO1 diploma:

Eisen Praktijk

 1. Op- en aftuigen
 2. Veiligheid en omgeving
 3. Dragen van board en tuig
 4. Basishouding
 5. Vaarhouding
 6. Zeilsturing
 7. Zeilstanden
 8. Overstag gaan
 9. Gijpen
 10. Opkruisen
 11. Wegsurfen en aankomen

Eisen Theorie

 1. Knopen en steken
 2. Surftermen
 3. Onderdelen
 4. Veiligheid en omgeving
 5. Reglementen
 6. Materiaal

Inschrijven en betalen via Ideal of creditcard kan hieronder. Selecteer eerst de gewenste aantal tickets, scroll helemaal neer beneden en klik daarna op ‘bestel nu’.

Cursus vol?  Wij starten regelmatig nieuwe cursussen dus houd de site in de gaten!

Vragen? Mail naar windsurfcursus